HomeHistorie Males/Ruden Females/Hündinnen Gallery/Gallerie Puppies/Chiots Placed/Abgegeben Coursing Links Contact
 
 

CYMABRESJEVA BARSOIS
sinds 1986


UBN: 6876630
RVO: 222347881

Janny & Wim de Groot
Stadhoudersdijk 21
5165 RG Waspik
M. 0031(0) 622 777 600
E. wim@cymabresjeva-barsois.eu


Cymabresjeva Barsois sinds 1986

 

Historie

Wij Janny & Wim de Groot, zijn hondenliefhebbers pur sang. Tijdens een bezoek aan een hondenshow in Den Bosch in 1982 maakte ik voor het eerst kennis met de Barsoi. Helemaal weg was ik ervan. Janny vindt eigenlijk elke hond wel leuk. De Barsoi is dan ook vooral mijn passie. Ik zocht rasbeschrijvingen, artikelen en documentatie op over de Barsoi. Ik ben er over gaan lezen en links en rechts gaan informeren. En toen “het” moment. Ik schafte mijn eerste Barsoi aan; Janinka von Kimcha, een teef.

Vervolgens ben ik lid geworden van de Nederlandse Barsoi Club, dat was in 1983.

Op bezoek bij een kennel die op dat moment een nestje had ging het “mis”. Ik kocht daar 3 Barsois tegelijk; Proydah, Djerba en Shira. Oh, wat was dat schitterend, om die drie te zien opgroeien. Maar ook daar bleef het niet bij……. Want met Shira wilde ik een nestje gaan fokken.

In 1986 heb ik mijn kennelnaam "Cymabresjeva" aangevraagd; Cymabresjeva, lijkt misschien een vreemde naam, maar er zit een verhaal achter. Wij hebben 3 dochters, Cynthia, Mariska en Brenda en vervolgens hebben wij daar sjeva aan toegevoegd. In 1986 werd ons eerste nest geboren met Cymabresjeva Ayac en Cymabresjeva Ashka.

Eind jaren 80 kwamen we in contact met de Franse Barsoikennel Az Aftab Faizabad, van de heren Vannier en Dry. Hieruit is een zeer vruchtbare samenwerking ontstaan met als bekendste Barsois; Hatinka az aftab Faizabad, Javidov az aftab Faizabad, Oriana az aftab Faizabad en het S nest waarvan de meeste Barsois kampioen werden, Sybelle, Sonja, Slavna en Sabine az aftab Faizabad.

Zo af en toe fokken wij een nestje. Tevoren wordt zeer zorgvuldig afgewogen welke ouderdieren in combinatie met elkaar daar het meest geschikt voor zijn. Alle pups uit een nest hebben een naam met een zelfde beginletter. Het toewijzen van een beginletter aan een nest gebeurt op alfabetische volgorde. Alle bij ons geboren pups dragen ook hun kennelnaam "Cymabresjeva" voor hun naam.

Wim de Groot

Onze pups

Cymabresjeva fokt gezonde en sociale Barsois.

Cymabresjeva Barsois zijn herkenbaar aan hun aristocratisch voorkomen en de aansprekende hoofden die je steeds weer weten te “raken”.

Door de aderen van de Cymabresjeva Barsois stroomt nog het oude Bergland bloed. De “Bergland” honden waren in een oogopslag te herkennen. Het waren honden vol van adel en met prachtige vachten. Voor mij is dit nog steeds het ideaalbeeld van de Barsoi. Ik heb mij als doel gesteld deze eigenschappen in mijn honden te behouden en door te geven aan volgende generaties.

Kampioenen hebben is leuk, het is een bevestiging dat anderen je Barsois ook mooi vinden. Maar het belangrijkste is de dagelijkse omgang met de individuele Barsoi zelf. De ontmoeting met die zelfbewuste en toch aanhankelijke persoonlijkheden. Dat hele speciale karakter dat je in geen enkel ander ras terug ziet.
Dat is het echte genieten, elke dag opnieuw.


________________
© 2009 Cymabresjeva Barsois. Disclaimer